۱۳۸۹ آذر ۳۰, سه‌شنبه

قله پرسون


این قله یکی از قلل زیبا و دیدنی است که با ارتفاع 3200 متر در نزدیکی دشت هویج قرار دارد.
این قله هم همچون قله آتشکوه می باشد با این تفاوت که مسیر این قله بعد از دشت هویج تغییر می کند. در زیر به شرح چگونگی دسترسی و چگونگی صعود این قله زیبا می پردازیم:

ابتدا مسیر های دسترسی:از تهران- ابتدا وارد اتوبان بابایی شده و خود را به جاده لشکرک می رسانیم و جاده لشکرک را به سمت لواسان ترک می کنیم ، با ورود به لواسان مسیر را در بلوار امام خمینی ادامه میدهیم تا به دو راهی انتهای بلوار برسیم ، از اینجا مسیر سمت چپ که همان مسیر آبادی افجه است را پیش می گیریم تا به افجه برسیم در افجه خود را برای صعود آماده می کنیم.


مسیر صعود متداول:با عبور از رودخانه( سمت راست رود) مسیر خود را به بالای آبادی ادامه می دهیم تا به دشت زیبای هویج برسیم. اینجا مکان بسیار خوبی برای استراحتو خوردن صبحانه است.بعد از خوردن صبحانه مسیر خود را در سمت راست رود ادامه میدهیم تا به ابتدای شیب نسبتا ملایمی میرسیم که آن را باید به سمت راست قطع کرد تا وارد مسیر پاکوب شویم(البته این نقطه از مسیر آنچنان طولانی نیست نهایتا 5 دقیقه به طول می انجامد)با ورود به مسیر پاکوب و ادامه آن در نهایت به گردنه ای میرسیم که سمت چپ آن به آتشکوه منتهی می شود وسمت راست آن به قله زیبای پرسون ، چون ما هم قصد صعود به پرسون را داریم مسیر سمت راست (به سمت شرق) را انتخاب می کنیم و آن را تا از اینجا نهایتا 25 دقیقه تا قله طول می کشد . فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که شیب انتهایی منتهی به قله کمی تند است و در فصول برفی باید با دقت عبور کرد که موجب خستگی مضاعف نگردد.



اطلاعات صعود:
الف) نوع صعود:کوهپیمایی
ب) درجه سختی : تقریبا در تمام نقاط مسیر درجه سختی 1 می باشد.
ج) متوسط زمان صعود: 8.5 ساعت
W(M 1)-8.5 H
توصیه من : صعود این قله در زمستان به علت یخ زدگی بعضی نقاط منطقه نیاز به همراهی کرامپون دارد و در ضمن می باید به اصول و مبانی پیمایش در یخ و برف آشنایی داشته باشید.
این هم نقشه یا همون کروکی صعود قله پرسون

۱۳۸۹ آذر ۲۲, دوشنبه

آتشکوه 3850






آتشکوه ،ریزان و مهرچال قله هایی هستند که با فاصله کمی از هم قرار دارند و خط الراس این قلل یکی از خط الراس های اصلی البرز مرکزی است .
این خط الراس از طرف شرق به گردنه امامزاده هاشم در جاده هراز و از طرف غرب به گردنه یونه زا و در ادامه به قله های خرسنگ، جانستون، خلنو و … می رسد. ساده ترین مسیر صعود قله آتشکوه از طریق روستای افجه در منطقه لواسانات(کوچک) است در اینجا هم به شرح این

مسیر می پردازیم:
ابتدا مسیر های دسترسی:
از تهران- ابتدا وارد اتوبان بابایی شده و خود را به جاده لشکرک می رسانیم و جاده لشکرک را به سمت لواسان ترک می کنیم ، با ورود به لواسان مسیر را در بلوار امام خمینی ادامه میدهیم تا به دو راهی انتهای بلوار برسیم ، از اینجا مسیر سمت چپ که همان مسیر آبادی افجه است را پیش می گیریم تا به افجه برسیم در افجه خود را برای صعود آماده می کنیم.

مسیر صعود از افجه به قله آتشکوه:
با عبور از رودخانه( سمت راست رود) مسیر خود را به بالای آبادی ادامه می دهیم تا به دشت زیبای هویج برسیم. با رسیدن به بالای دشت هویج از سمت چپ رودخانه عبور می کنیم ،از سینه کش تندی عبور می کنیم و خود را به دشت سوستون می رسانیم کم استراحت می کنیم. بعد از استراحتی مختصر مسیر را با عبور از کنار آبشار مسیر را به از روی یال منتهی به آبشار ادامه می دهیم و یال را تا انتهای آن یعنی تا جایی که به مسیر شرقی صعود به آتشکوه می رسیم ادامه می دهیم، مسیر شرقی را تا خود قله پی می گیریم با اینکه مسیر شیبی تند که پوشیده از سنگ است ولی ندای قله ما را به سوی خود می خواند.

اطلاعات فنی مسیر:
الف) نوع صعود: کوهپیمای
ب) درجه سختی : تا آبشار 1 ، از آبشار تا بالای آن 3 ، پس عبور از گردنه آبشار تا ابتدای مسیر شرقی 1 و از ابتدای مسیر شرقی تا قله 2
ج) متوسط زمان صعود: 8.5 ساعت
A(M 2)-8.5H
این هم کروکی و نقشه صعود به قله آتشکوه:


توصیه من: صعود این مسیر در زمستان نیازمند آشنایی و تجربه در به کار گیر تکنیک های پیمایش در برف است.

۱۳۸۹ آذر ۲۱, یکشنبه

معرفی فیلم: PSYCHE



 PSYCHE در لغت به معنای شاهزاده زیبایی یونانی (Cupid) است که بدام عشقش گرفتار شد






این فیلم دارای سه بخش می باشد که هر بخش را به طور مجزا شرح می دهیم:

MAGIC NUMBERS (sport) 1


اعداد جادویی (اسپورت)


Steve McClure بیشتر به خاطر صعودهای اسپورتش شناخته میشه تا چیزی که در این پروفایل کوچک نمایش داده میشه و از این حیث جذابیت خاصی به این بخش می دهد.


Steve  با صعودهای با درجه سختی 9a بر روی سنگهای عمودی یا با شیب منفی مثل  kilnsey crimpfest شناخته شد .


همچنین اولین صعود  8c  و یک 8b  فلش در آخرین ساعات فستیوال سنگ نوردی فرانسه جزو شاهکار های او می باشد

این کلیپ  26 دقیقه می باشد

PATAGONIAN WINTER (alpine) 2




Andy Kirkpatrick  پیشتاز صعودهای زمستانی در پاتاگونیا می باشد و سابقه تعداد زیاد صعودهایی که مو را به تن آدم سیخ میکند را به همراه اسمش یدک میکشد .


در این کلیپ تلاش برای اولین صعود زمستانی   Torre Egger با هم طنابش  به نام Ian  parnell  را می توانید مشاهده کنید  .


این بخش از این حیث اهمیت دیدن دارد که مطالب آموزشی خوبی در باره بیواک کردن حین انجام صعود این دو کوهنورد ، دارد. 
این بخش  31 دقیقه می باشد.





SKYE WALL (trad) 3


 Dave Birkett  در جستجوی رویاهیایش به منطقه دوردستی با نام  Skyes famous cuillin range پا میگذارد .

این ماجراجویی حیرت آور و گیج کننده تبدیل به شاخص ترین صعود  سال ، skye wall  با سختی E8 6b میشود . 
این بخش ممکن است در ابتدا کمی کسل کننده به نظر برسد واز بابت درجه سختی مسیر و حضور  بیرکت ، کشش نسبتا خوبی دارد.




*** البته بخش مورد علاقه من بخش اعداد جادویی هست***

بد نیست کمی هم در مورد جوایز این فیلم بدانیم:
برنده بهترین فیلم داستانی و فیلم منتخب تماشاچیان در جشنواره فیلمهای کوهنوردی Kendal   در سال 2007

 برنده بهترین فیلم کوهنوردی در جشنواره فیلمهای کوهنوردی ونکوور سال 2008


برنده جشنواره در 5 point film  در ایالات متحده امریکا


برنده بهترین فیلم  داستانی در جشنواره montreal   در سال 2008


برنده جایزه بهترین فیلم سنگ نوردی/کوهنوردی در جشنواره فیلم کوهستان Taos در سال 2008

برنده بهترین فیلم سفر و خاطره در جشنواره
poprad در سال 2008


جایزه ویژه هیات جوری جشنواره فیلم کوهنوردی bnaff












۱۳۸۹ آذر ۱۰, چهارشنبه

تمریناتی برای آمادگی یه برنامه سنگین : 4-تغذیه قبل از برنامه

خیلی از دوستان کوهنورد میگن "هر چی خوردیم ، خوردیم دیگه" ولی با کمی دقت می بینیم که خیلی (نه همه)از کوهنوردان ایرانی تا یه سنی کوهنوردی میکنن ولی بعدا به علت مصدومیت کوهنوردی را کنار می گذارن (یا کوهنوردی ای که در جوانی انجام می دادند انجام نمی دهند)، این در صورتی است که اگر به بحث تغذیه قبل ، درحین و بعد از برنامه توجه شود می تواند از این عوامل بازدارندهجلوگیری کند.
این مطلب گر چه در مبحث تغذیه به صورت تخصصی وارد نشده ولی می تواند از چنیین پیشامد های زود هنگامی جلوگیری کند.
ابتدا به این توجه کنید که ورزش کوهنوردی به علت فعالیت طولانی و نیاز به انرژی نسبتا زیاد حین فعالیت (بسته به شیب و نحوه پیمایش بین 550 تا 1100 کیلو کالری) و به دلیل این که هر کوهنورد می تواند حداکثر می تواند 1/3 وزنش ،کوله اش را سنگین کند پس بنابراین باید اندوخته ای از گذشته در بدن خود داشته باشد و یا بدن وی بتواند در حین برنامه جذب انرژی خوبی داشته باشد:


- ما میدانیم که یک کوهنورد یا هر ورزشکار دیگر در حین فعالیت نیازمند آب است ، اما یک سری از مواد غذایی هستند که در برابر جذب آب ، در بدن ایجاد مقاومت می کنند که این مواد شامل:
1- قهوه و نوشیدنی های داری کافئین: نوشیدن این مواد یک شب قبل از برنامه می تواند سبب جذب کمتر آب شود.

2- مواد غذایی چرب: این مواد هم در حین و هم حتی تا دو روز قبل از برنامه نباید مصرف شود ( تفکری که در بین کوهنوردان ایرانی رایج است مصرف کله پاچه قبل از برنامه و مصرف مواد با گوشت قرمز در حین برنامه )


- می دانیم که برای داشتن انرژی در بدن می باید اندوخته از کربوهیدرات داشته باشیم یا
بدن آمادگی جذب کربوهیدرات را داشته باشد
:

1- برای تحقق این امر می باید یک روز قبل از برنامه مواد غذایی پر کربو هدرات ( از بهترین آن ها می توان ماکارونی را نام برد) مصرف کرد، این کار سبب به حداکثر رسیدن گلیلوژن یا همان کربوهدرات شده که سوخت اصلی بدن هم همین ماده است.
2- مصرف مواد فیبر دار : این هم در حین برنامه می باید مصرف شوند وهم قبل از برنامه و از خواص آن می توان جذب راحت تر مواد غذایی و همچنین کارایی بهتر سیستم گوارشی ،را بیان کرد.



در پیام بعدی سعی می شود به عوامل تاثیر گذار بر روی یک صعود موفق - به طور ویژه در حین صعود- بپردازیم.

۱۳۸۹ آذر ۲, سه‌شنبه

کلون بستک(خورتوئک)




این قله که دارای 4200 متر ارتفاع است ، دارای دو مسیر دسترسی است که به شرح زیر است:
مسیر های دسترسی:

1- از تهران: با ورود به اتوبان بابایی و ادامه این اتوبان تا خروجی لشکرک و از این خروجی وارد جاده لشکرک می شویم و جاده رابه سمت فشم ادامه می دهیم، از فشم جاده را به سمت دیزین ادامه می دهیم و قبل از رسیدن به گردنه دیزین وارد در بند سر می شویم ( یکی از مبداهی صعود همین جا است)، ماشین را در دربند سر پارک می کنیم و آماده صعود از این مسیر می شویم.
2-از کرج :وارد جاده چالوس می شویم و جاده را تا گچسر ادامه می دهیم ، از گچسر وارد جاده دیزین می شویم ، جاده را تا گردنه دیزین ادامه می دهیم ماشنی را در نزدیکی گردنه پارک می کنیم و آماده صعود می شویم.

مسیر های صعود:

1- از دربند سر: از جاده آسفالته دیزین عبور می کنیم و خود را به دشتی که در آن سوی جاده است می رسانیم ، مسیر را با کوهپیمایی در مسیر پاکوب ادامه می دهیم ، همچنان که مسیر پاکوب را ادامه میدهیم کمک پا بر روی یال جنوبی این قله می گذاریم ، با ورود به این یال با شیب نسبتا تند ما را بقله میرساند و در برخی نقاط یال دعبور از سنگ ها سرعت صعودمان را کمی کند می کند.
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی :از ابتدا تا گام نهادن بر روی یال جنوبی و حتی در خود یال به جز جا هایی که عبور از سنگ می کنیم 1 و در حین عبور از سنگ ها 2 می باشد.
ج)متوسط زمان صعود: 5 ساعت
A(M 2)-5H
توصیه های من: این مسیر برای صعود زمستانی اصلا توصیه نمی شود ولی بهتر است در فصل هایی که برف کمتری در منطقه است از این مسیر صعود کنید تا از زیبایی های این منطقه بهره کامل را ببرید.
این هم کروکی یا همون نقشه صعود به کلون بستک

2- از گردنه دیزین:خود را به یال گردنه( بال جنوبی- همان گونه که در نقشه مشخص است) می رسانیم و همراه یال خود را به قله می رسانیم.
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی :از ابتدا تا گام نهادن بر روی یال جنوبی و حتی در خود یال به جز جا هایی که عبور از سنگ می کنیم 1 و در حین عبور از سنگ ها 2 می باشد.
ج)متوسط زمان صعود: 5.5 ساعت
A(M 2)-5.5H
توصیه های من:این مسیر برای صعود رد فصل های برفی به خصوص در فصل زمستان خیلی مناسب تر است.
بعضی ها معتقدند که از مسیری که به رنگ آبی در نقشه مشخص شده است هم می توان صعود کرد ولی به علت اینکه برای صعود به کلون بستک از یال فرعی صعود می کنیم ، صعود از این مسیر زیاد توصیه نمی گردد.

۱۳۸۹ آبان ۲۶, چهارشنبه

کلاردشت-رودبارک

از نظر من رودبارک قسمتی از بهشت خداوند بر روی زمین است .
برای رسیدن به این منطقه زیبا می باید وارد جاده چالوس شده و آن را تا دو راهی مرزن آباد ادامه دهیم ، از دوراهی مرزن آباد مسیر خود را به سمت مرزن آباد تغییر میدهیم و پس از ورود به جاده مرزن آباد، جاده را تا کلاردشت ادامه می دهیم تا به میدان حسن کیف در کلاردشت برسیم از آنجا مسیر را مستقیم به سمت رودبارک ادامه می دهیم.
برای اقامت در رودبارک حتمی نیازی نیست که محل اقامت خاصی داشته باشید ، بلکه-در فصلهایی که کوهنوردان به منطقه علم کوه عزیمت نمی کنند- شما می توانید از پناهگاه فدراسیون کوهنوردی در رودبارک استفاده کنید.
که مختصات آن طبق جی پی اس به شرح زیر است:
N,51 o 5' 51" E"23'28 36 o (علامت o درجه میباشد)

این منطقه به علت نزدیک بودن از یک طرف به دومین قله مرتفع ایران و از طرف دیگر نزدیکی به جنگل های عباس آباد منطقه خنک و سر سبز می باشد . یکی از زیبا ترین زمان ها برای گردشگری در این منطقه زیباماه اردیبهشت است.در این ماه هم از دیدن مه های زیبایی که منطقه را احاطه میکند بهره می برید و هم از گیاهان منطقه .
البته باید اشاره کنم که در اغلب مواقع سال در اینجا مه وجود دارد
برای اینکه گشت کوتاهی در این منطقه زده باشیم به چند عکس از این منطقه نگاه کنید:



من پیشنهاد میکنم که اگر به این منطقه آمدید حتمی یک سری به حصار چال بروید تا از مناظر زیبای منطقه علم کوه هم بهره ببرید.
این عکس ها مرداد ماه حصار چال را نشان میدهد:
عکس سوم محل جدا شدن ما از ماشین فدراسیون را نشان میدهد




از دیگر جاذبه های تورسیتی این منطقه می توان به:
1-تپه باستانی کلار
قلعه و شهر باستانی کلار که قدمت آن به 4000 سال پیش می رسد هم اکنون از آثار و بقایای آن تپه ای به جای مانده بنام تپه کلار که در ضلع شرقی دشت مرکزی در مجاورت آبادی لاهو واقع شده است.این تپه دارای مساحتی حدود 5 هکتار و ارتفاع آن از سطح دشت بین 7 تا 12 متر می باشد و به شماره 489 در فهرست آثار تاریخی ایران ثبت گردیده است.




2- دریاچه ولشت:
دریاچه ولشت با وسعتی حدود 20 هکتار در ارتفاع 1050 متر واقع گردیده و ژرفای گودترین نقطه آن 30 متر می باشد. این دریاچه به علت بهره بردن از منابع آب چشمه ای دارای آبی زلال و خنک است البته در سال های اخیر به علت بی مهری بعضی از بازدید کنندگان کمی آلودگی به این منطقه هم کشیده شده است.
نام دیگر این دریاچه در قدیم سماء بوده به علت واقع شدن آن در ارتفاع و نیز نزدیکی به ده زیبای سماء.



برای کسب اطلاعات بیشتر من یک نقشه توریستی از کلار دشت را هم برایتان آپلود کردم
نقشه توریستی کلار دشت

تمریناتی برای آمادگی یه برنامه سنگین: 3- تمرینات جسمانی

پس از آماده کردن کمر و زانو برای یک برنامه سنگین نوبت به تمرینات گام به گام می رسد:
اگر قصد شما از برنامه سنگین کوهنوردی داخلی است نکات زیر می تواند برای شما مفید باشد:
قبل از هر برنامه سنگین حتما بدن خود را با کوهنوردی های هفتگی برای انجام برنامه آماده نگه دارید. اطلاعاتی که در این بخش به شما ارائه می شود با فرض انجام تمرینات هفتگی کوهنوردی و انجام تمریناتی قبلی این بخش ، می باشد.
برای هر برنامه سنگین کوهنوردی اولین مبحث مهم آمادگی بدنی است. این مطلب را می توان با تمرینات زیر تا حدودی به انجام رساند:
1- دو های استقامت که می توان گفت دو با سرعت های متفاوت و با شیب های متفاوت جزئی از این بخش می باشد.
2-دوچرخه سواری با اثرورزشی( تخلیه انرژیی) در حدود 60 تا 80 درصد
3- شنا با اثر ورزشی در حدود 50 تا 60 درصد
لازم به ذکر است که می باید دو یا سه تا از ورزش های ذکر شده یک روز در میان یا هر روز و هر کدام به مدت 20 الی 30 دقیقه بدون وقفه انجام شود.
یکی از اهداف مهم این تمارین این ست که به شما حرکت مداوم با خستگی کم و نفس کشیدن صحیح را می آموزد .
پس از انجام این تمرینات به مدت 3 هفته تمرینات در هفته چهارم که همان هفته ما قبل برنامه است ، تمرینات را در سه روز اول هفته تا حدی که می توانید سنگین کنید و از روز سوم تا آخر هفته سعی کنید تمرینات را سبک و سبکتر کنید .
در هفته ای که قصد انجام برنامه را دارید حتی المقدور از انجام تمرین های سنگین و حتی تمرینات سبک که تا به حال انجام نداده اید دوری کنید.
در پیام بعدی به بحث تغذیه قبل از برنامه می پردازم.

۱۳۸۹ آبان ۲۴, دوشنبه

صعود مسلط

قویترین عضله یک سنگ نورد عقل اوست
ولفگانگ گولیچ

صعود مسلط
نوشته فرید اسلامی مهدی آبادی


این کتاب مناسب برای تمام سنگ نوردان به خصوص کسانی که مدتی حدود 3 الی 4 ماه است که سنگ نوردی را شروع کرده اند. از دیگر نکات این کتاب می توان به گام به گام جلو بردن تمرینات سنگنوردی اشاره کرد، البته شایان ذکر است که تمامی تمرینات بر اصول تربیت بدنی استوار است.
آقای اسلامی در مقدمه کتاب خود آورده:" حرکات سنگ نوردی, دایره وسیعی از توانایی ها و امکانات جسمی, روحی و شخصی ما را در بر می گیرد. بخصوص در موقعیتهای دلهره انگیز, جایی که انسان خسته است و یا احساس ترس می کند, بیش از پیش به اجرای حرکات دقیق و کنترل شده وابسته می شود. این هیجانات که در جایی بین ترس و احتیاجات ما قرار دارند, از جنبه های دیگر این ورزش است".
نویسنده کتاب با معرفی چهار شخصیت تخیلی که هر یک دارای توانائی های متفاوتی هستند خواننده را در درک بهتر شرایط یاری می نماید.
که هر کدام از این اشخاص می توانند یکی از حالات شما در حین سنگ نوردی را بیان کنند.
بد نیست کمی با خود نویسنده هم آشنا بشویم:
نویسنده دانش آموخته دانشگاه علوم کاربردی فرانکفورت آلمان بوده و از سال 1375 عضو فعال کلوپ آلپاین کشور آلمان می باشد و همچنین عضویت در کادر مربیان سنگ نورد DAV در سال 1380. وی با 12 سال سابقه سنگ نوردی و 5 سال سابقه آموزش در دانشگاه علوم کاربردی شهر فرانکفورت اقدام به نوشتن برخی تجربیات خود در کنار ترجمه مطالب مربوط به سنگ نوردی از کتب و سایتهای آلمانی زبان نموده.

۱۳۸۹ آبان ۱۸, سه‌شنبه

بند عیش (بند عشق)





قله بند عشق واقع در شمال غرب یا همان در شمال ده حصارک
برای دسترسی به مبدا حرکت این کوه کافی است خود را به انتهای جنت آباد شمالی یا بهتر بگم به سیمون بلیوار برسانید.از آنجا هم می توانید:
1- از مسیر دره بروید که برای اینکار می باید از داخل ده حصارک بروید
2- از مسیر یال بروید که برای این کار می باید از همان انتهای جنت آباد خودتان را به زمین خاکی بعد از جنت آباد برساند (منطقه پرواز پاراچت ها) و از آنجا با گذر از کنار محوطه ساختمان خدمات شهری به سمت پایین بروید و پس از عبور از رودخانه خودتان را به طرف دیگر مسیل رودخانه برسانید و از آنجا کوهپیمایی خودتان را شروع کنید.
مسیر های صعود:

1- مسیر دره : پس از رسیدن به انتهای خیابان جنت آباد وارد سیمون بلیوار شده ( به سمت شرق) از آنجا خود را به خیبان شاهد ( اولین تقاطع در سمت چپ) رسانده وپس از ورود به این خیابان در همان ابتدا مسیر خود را به سمت غرب ( اولین خیابان) بعد از آنوارد خیابان کشاورز شده و آن را تا انتها می رویم تا به خیابان صحرا برسیم و این خیابان را به سمت غرب ادامه می دهیم تا به انتهای ده برسیم از آنجا وارد مسیر کوهپیمایی می شویم که با ادامه مسیر و بعد از عبور از دو چشمه که به صورت غار های کوچکی هستند خود را به سمت چپ رودخانه رسانده و مسیری که به با شیب ملایم ارتفاع می گیرد را ادامه می دهیم تا بعد از سرازیر شدن از شیب و عبور از رودخانه همچنان دره مسیر خود را در دره پیش می گیریم ( به سمت شرق) پس از عبور از نارون چال مسیر دیگر از درون باغ های زیبای این منطقه می باشد ، پس از استراحتی درعزمد چال که فاصله نسبتا کوتاهی با ناورن چال دارد مسیر خد را پیش می گیریم .این مسیر را تا انتهای دره ادامه می دهیم تا بعد از آن قدم بر شیب نسبتا مناسبی که ما را تا قله همراهی می کند می گذاریم با ادامهادامه این شیب ما به جایی می رسیم که تقریبا مسیر پا کوبی نیست و می باید با گذر از میان سنگه خود را به قله برسانیم پس از حدود 5 دقیقه ( از رسیدن به مسیر سنگی) به قله بند عیش می رسیم.
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی : درجه 1 تا مسیر سنگی از آنجا هم مسیر با درجه 2 پیش می رود
ج) متوسط زمان صعود: 8 ساعت
A(M2)-8H
2- مسیر یال : پس از رسیدن به سمت دیگر رودخانه مسیری که از سمت راست مخازن شرکت نفت می گذرد را پیش گرفته و با مسیر ماشین رو خود را همراه کرده تا پس از رسیدن به منبع آب واقع در خانهای کوچک ( اینجا قبلا محل توزیع آب بوده است) خود را به سمت راست ( شرق) و با ادامه مسیر و گذر از زیر دکل برق خود را به ابتدا شیب مناسبی که ما را به بالای قله ای نسبتا کوتاه که قدیم به آن کله قندی می گفتند ، می رسانیم. با گام نهادن بر شیب خود را به بالای کله قندی رسانده و از آنجا دوباره مسیر ماشین رو را تا رسیدن به اتاقک کوچکی که قدیم می گفتند محل لرزه نگاری است می سانیم و در آنجا استراحت کوتاهی می کنیم و سپس مسیر خود را با بالا رفتن از شیب و رساندن به مسیر پاکوبی که در سمت راستمان است ، پی می گیریم. بعد از رسیدن به ابتدای شیب تند قله با کمی استراحت خود را برای این شیب تند آماده می کنیم . با گذر از این شیب به دیواره های این قله می رسیم با حرکت به سمت راست خود را به مسیر سنگی منتهی به قله میرسانیم و از آنجا هم تا قله کمتر از 5 دقیقه راه است.
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی : درجه 1 تا مسیر سنگی از آنجا هم مسیر با درجه 2 پیش می رود
ج) متوسط زمان صعود: 5 ساعت
A(M2)-5H
توصیه من : بهتر است مسیر دره را برای فصل بهار ، تابستان و پاییز انتخاب کنید تا از زیبایی این منطقه لذت ببرید و در زمستان هم مسیر برفی و زیبای یال را انتخاب کنید.
در مسیر دره چندین آبشار زیبا است که یکی از آن ها پشت سنگی است که پس از آن شیب ابتدای مسیر که مارا از دره دور می کند می باشد که من توصیه می کنم حتما در اردیبهشت سری به این آبشار بزنید.

۱۳۸۹ آبان ۱۱, سه‌شنبه

تمریناتی برای آمادگی یه برنامه سنگین: 2- زانو

قبل از آنکه نیاز به درمانی باشد پیش گیری کنید
بعضی ها فکر میکنن که برای آماده نگهداشتن بدن برای کوهنوردی فقط لازمه هفته ای یه بار برن کوه ولی این در مباحث نوین کوهنوردی جایی ندارد.

این دفعه قراره به تمریناتی برای جلوگیری از زانو درد بپردازیم:

می دانیم برای داشتن زانویی قوی می باید ابتدا عضلات چهار سر ران قوی داشته باشیم تا بار وارده بر زانو را بتوانند در خود پخش کنند، برای اینکار ابتدا تمرینات زیر را بدون وزنه و بعد از گذشت زمان و اندکی قوی شدن عضلات با وزنه انجام بدهید.
1-ابتدا پا را مطابق شکل به اندازه حداکثر 30 سانتی متر بالا برده و در همین حالت 30 ثانیه نگاه دارید. این حرکت را 10 بار انجام دهید.









2- پا را مطابق شکل از زمین جدا کنید و اینبار هم نهایتا 30 سانتی متر از زمین بالا نگاه دارید . این حرکت را برای هر پا 20 الی 25 بار وهر بار 30 ثانیه پا را بالا نگه دارید.










3-مطابق شکل پا را 30 سانتی متر از خود دور می کنیم و در هر بار 30ثانیه پا را بالای زمین نگه دارید، حال در جهت عکس دفعه قبل پا را از خود دور کرده و همان حرکت قبل. این حرکت را 10 مرتبه برای هر پا تکرار کنید.






4-این بار روی یک صندلی نشسته و پا را مطابق شکل کاملا کشیده بطوری که فشار را در عضلات
پشت زانو حس کنید .این حرکت را 20 الی 25 بار برای هر پا تکرار کنید و هر بار 30 ثانیه پا را بالای زمین نگه دارید.








5- یک سکویی که حدودا 10 الی 20 سانتی متر از زمین فاصله دارد ایجاد کنید.(می توانید بر روی پله ها نیز این حرکت را انجام دهید.)روی پنچه یکی از پا ها قرار گرفته و مطابق شکل
پا را از قوزک حرکت داده تا زمانی که پا کاملا کشیده شود، این حرکت را 25 بار برای هر پا انجام دهید و بعد از اتمام حرکت برای هر پا 30 ثانیه استراحت کنید.

پهنه سار ، آبشار سنگان



این قله با ارتفاع 3250 متر در غرب تهران واقع شده است ، به علت وجود آبشار بلند و زیبای سنگان یکی از جاذبه های توریستی منطقه هم به شمار می آید.
مسیر های دسترسی به این قله زیبا:
1- از تهران: وارد اتوبان نیایش (خط عبوری شرق به غرب) می شویم وآن را با عبور از میدان شهران ادامه دادن مسیر( از اینجا می توان گفت اتوبان به انتها رسیده و وارد خیابان شمیرانی می شویم) تا بعد از میدان به اولین چهار راه که تقاطع شمیرانی و بلوار کوهسار است ، رسیدیم مسیر را به سمت شمال بلوار کوهسار( خط عبور جنوب به شمال) تغییر می دهیم و با ادامه این بلوار - که همان جاده امام زاده داوود است – بعد از عبور از سولقان همچنان به مسیر خود ادامه می دهیم تا به دوراهی سنگان و امام زاده داوود می رسیم . از اینجا مسیر را با توجه به تابلو به سمت سنگان تغییر میدهیم ، این جاده را ادامه می دهیم تا به ده سنگان بالا برسیم . اینجا ابتدای کوهپیمایی ما است.
2- از کرج:از کر ج به سمت جاده چالوس می رویم ، در همان اوایل این مسیر به دو راهی خور می رسیم با عبور از ده خوزن کلا به مسیر خود ادامه می دهیم تا به دوراهی چاران و خور برسیم در اینجا مسیر را به سمت چاران تغییر می دهیم.پس از رسیدن به چاران ماشین را در جای مناسبی پارک می کنیم. اینجا ابتدای کوهپیمایی مااست.
مسیر های صعود:
1- با همان مسیر دسترسی شماره یک (1) شروع می کنیم : از ده سنگان مسیر مال رویی تا خود آبشار سنگان و جود دارد، پس از طی این مسیر در کنار آبشار سنگان- که می شود گفت بلند تر آبشار تهران است- کمی استراحت می کنیم .
تغییر می دهیم تا بعد از تقریبا 3 دقیقه به قسمتی از سنگها میرسیم که با سیم بکسل مسیری به بالای آن سنگها ساخته شده است با عبور از این مسیر و بالا آمدن از سنگها کمی به سمت راست می رویم تا بر روی یال قرار بگیریم . از اینجا به بعد با یالی که ابتدا به سمت شرق و سپس به سمت غرب می رود همراه می شویم. پس از حدود 40 دقیقه به ابتدای مسیر سنگی می رسیم با ادامه همین یال و همین مسیر سنگی پس از حدودا 45 دقیقه به قله پهن و زیبای پهنه سار می رسیم.
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی : تا ابتدای مسیر سنگی بعد از آبشار درجه سختی 1 ، مسیر سنگی درجه سختی3،بعد از مسیر سنگی و تا ابتدای مسیر سنگی منتهی به قله درجه سختی 1 و از ابتدای مسیر سنگی تا قله درجه سختی 2
ج) متوسط زمان صعود: 8 ساعت
A(M 2)-8H
توصیه من: این مسیر را در اواسط آبان ماه و در ابتدای اردیبهشت حتما تجربه کنید ، به علت لاله های وحشی در اردیبهشت و رنگارنگی پاییز. البته لازم به ذکر است که در زمستان کل آبشار یخ می زند و آن هم زیبایی خاصی به منطقه می بخشد.














2- باز هم همان مسیر دسترسی شماره یک (1): پس از رسیدن به ده سنگان فضای نسبتا صاف و خاکی در سمت چپ( اگر به سمت شمال بایستیم دقیقا پشت سر یا همان جنوب ما قرار دارد.)، به سمت آنجا رفته و خود را به مسیر مال رویی که در رو برویمان است می رسانیم . با ادامه مسیر مال رو عبور از باغات زیبا به ابتدای مسیر سنگلاخ می رسیم. پس از طی این مسیر سنگاخ به سمت شمال ، در بالای این سنگلاخها به یالی که باشیب نسبتا تند به قله می رسد، می رسیم این یلا را تا رسیدن به قله ادامه می دهیم.
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی: به جز مسیر سنگلاخ در بقیه مسیر درجه سختی 1 است و در مسیر سنگلاخ درجه سختی 2
ج) متوسط زمان صعود: 8 ساعت
S(M 1)-8H
توصیه من : بهتر است این مسیر ار در فصل تابستان که آبشار تقریبا بی آب است بروید و در ضمن این مسیر برای زمستان توصیه نمی شود.
3- با مسیر دسترسی شماره دو (2) شروع می کنیم: با عبور از کوچه های ده به سمت شرق خود را به مسیر مال رو می رسانیم. پس از مدتی از ده ارتفاع می گیریم و به آبشار زیبای صخره ای مسیر می رسیم.با ادامه مسیر مال رو و پس از پشت سر گذاشتن امامزاده بی بی به پا بر فراز قله زیبای پهنه سرا می گذاریم.
این مسیر به علت آنکه در گذشته های نچندان دور که جاده امامزاده داوود کنونی وجود نداشته ، مسیر دسترسی مردمان کرج و... به امامزاده بوده واز این حیث یکی از مسیر های تاریخی به شمار می رود. که این امر سبب دسترسی نسبتا راحت به این قله شده است .
اطلاعات فنی صعود:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی : 1
ج) متوسط زمان صعود : 5 ساعت
A(M 1)-5H
البته لازم به ذکر است که از سمت سنگان جاده کاملا آسفالت است و نیمی از مسیر هم که جاده کشی نشده بوده برای تخریب این منطقه به همت دوستداران تخریب محیط زیست و سازمان های وابسته ، جاده خاکی است.
همچنین مسیر خور جاده خاکی دارد که دسترسی به قله را در مدت کوتاه تری میَسر می کند.
در ضمن در نزدیکی قله از جبهه خور یک چشمه زیباست که ارزش دیدن را دارد.
اینم نقشه صعود از جبهه شمال شرقی یا همان نقشه صعود از ده خور به قله پهنه سار(پهنه حصار- پهنه سرا)

۱۳۸۹ آبان ۱۰, دوشنبه

تمرنات انعطاف پذیری بدن

تمرنات انعطاف پذیری بدن
انتشارات بامداد کتاب

مترجمان: محمد ضمیری شیردل- دکتر مهرداد فتحی - فرزانه شیردل
این کتاب راهنمای خوبی برای تمرینات کششی مورد نیاز همه ورزشها است . این کتاب از این حیث اهمیت مطالعه دارد که به ما کمک می کند تا قبل از هر گونه آسیب دیدگی ای خود را مقاوم سازیم.با توجه به این نکته که در کشور ما تقریبا در تمامی ورزش ها فکر می کنند اصول پایه همان ورزش بدنسازی مخصوص به آن است و به این توجه ندارند که اصل پایه و بنیادی تمامی ورزش ها پس از کمی گرم کردن انجام حرکات کششی است . انجام حرکات کششی باعث تسریع در حرکت خون در بخشهایی می شود که کشش روی آن متمرکر و این امر سبب جلوگیر از اسپاسم عضلانی یا همان گرفتگی عضله می شود.اهمیت این کتاب برای یک کوهنورد که حداقل 2 ساعت و حداکثر 12 ساعت در روز با عضلات خود ورزش می کند، بسار زیادتر است.

۱۳۸۹ آبان ۴, سه‌شنبه

تمریناتی برای آمادگی یه برنامه سنگین: 1-کمر

دلیل نوشتن این مطلب این بود که من به همراه یکی از دوستانم سال گذشته در بهمن ماه بدون آمادگی قبلی برای صعود تمرینی به قله توچال رفتیم-لازم به ذکر است که بار هر کوله تقریبا 25 کیلو بود-به علت آمادگی کم بدن و سنگین بودن کوله ، در حین جابجایی کوله ناگهان فشار شدیدی بر کمر من وارد شد ، این امر سبب شد تا من این مطلب را بنویسم تا شاید شخص دیگری به این بلا دچار نشود.

ابتدا از تمرینات کمر که لازمه همه ورزشها الخصوص کوهنوردی است می پردازم:
1- ابتدا کشیدن پا مطابق شکل و نگهداشتن آن به مدت 10 ثانیه ، تکرار این حرکت برای 10 بار و بعد هم نوبت پای دیگر و تکرار همان حرکات. بعد از انجام 10 مرتبه برای هر دو پا ، این دفعه جفت پا ها را درشکم جمع کرده و همان 10 ثانیه و 10 بار تکرار



2- پا ها را در حالت مطابق شکل رو برو قرار داده به طرفین بدن -مطابق شکل- خم کرده و در هر طرف 10 ثانیه مکث و بعد چند ثانیه استراحت به بدن و ایندفعه به طرف دیگر خم کرده و 10ثانیه نگاه می داریم. این حرکت را برای هر طرف 10 مرتبه انجام می دهیم.



3-پا ها را مطابق شکل روبرو قرار داده و مثل شکل بعدی سعی در بلند کردن لگن از زمین می
کنیم ، از زمان بلند شدن لگن 6 ثانیه می شماریم بعد چند ثانیه استراحت می کنیم .
این حرکت هم 10 مرتبه انجام می دهیم.



4-انجام حرکت مطابق رو برو و در هر کشش 10 ثانیه وقفه، این حرکت هم 10 بارمر تبه تکرار می کنیم.

به این حرکت به اصطلاح عامیانه می گویند" حرکت گربه ای"







5- در شروع این حرکت باید روی شکم دراز کشیدن باشیم و دست ها در کنار صورت باشند به
طوریکه با اندکی تحمل فشار صورت از زمین بالاتر قرا داشته باشد ، مرحله دوم مطابق شکل است. فقط باید به این دقت داشته باشید که در شروع قفسه سینه را بالا بکشید و دنده ها را با منقبض کردن عضلات پشت از کف اطاق دور کنید.
این حرکت را نیز 10 مرتبه تکرا کنید.

سوتک 3950

بعد از معرفی قله زیبای آزاد کوه (شاهزاده کج گردن) با خودم گفتم چرا قله سوتک را معرفی نکنم، همین زمینه معرفی این قله را فراهم کرد:
سوتک شامل دو قله است که یکی قله سوتک کوچک با ارتفاع 3850 متر و دیگر قله سوتک بزرگ است با 3950 متر ارتفاع دارد. این قله در نزدیکی قله زیبای آزاد کوه است (البته فقط می توان آزاد کوه را از این کوه دید) و خط الراس آن از یک طرف با عبور از گردنه سوتک به قله کمانکوه می رسیم و از طرف دیگر با عبور از گردنه دیگری که آن هم گردنه سوتک است به سرخاب می رسیم.
مسیر های دسترسی:
1- از تهران: با ورود به اتوبان تهران – کرج شروع می کنیم ، بعد از آن وارد جاده چالوس شده با ورود به گچسر مسیرمان را به سمت دیزین تغییر داده پس از ورود به جاده دیزین اولین آبادی که واقع در سمت چپمان است همان روستای وارنگرود می باشد، اینجا همان محل شروع کوهپیماییمان است.
2- از تهران: به اتوبان تهران- کرج رفته و وارد جاده چالوس می شویم . در جاده چالوس بعد از عبور از گچسر و تونل کندوان و پس از عبور از تاسیسات سد در حال ساخت سیاه بیشه در محل یکی از پیچهای جاده به نام پل زنگوله که کاملاً مشخص می باشد در جهت شرق (سمت راست جاده) وارد جاده فرعی آسفالته بلده می شویم .جاده فوق پس از عبور از روستای دونا ، دقیقا بعد از روستای دونا به دوراهی کمربن می رسیم و وارد دوراهی کمبن شده از آنجا هم به جاده الیکا و کلاونکا می رویم. پس از رسیدن به کلاونکا ( ماشین را در جایی مناسب پارک کنید) آماده حرکت به سمت "سوتک" می شویم.
مسیر های صعود:
1- با همان مسیر دسترسی شماره یک(1) شروع می کنیم:
از ده کوهپیمایی خود در امتداد راست رودخانه ادامه می دهیم تاپس از عبور از پلی بر روی وارنگرود به سمت چپ رود می رویم.پس از رسیدن به چشمه ای که در سمت چپ مسیرمان قرا دارد با کمی استراحت به راه خود ادامه میدهیم که با گذشت زمانی تقریبا حدود "یک ساعت و نیم" به محیط بانی می ر سیم پس از کمی استراحت محیط بانی را به سمت قله سوتک ادامه می دهیم که با ادامه مسیر پاکوب به قله سوتک می رسیم.
اطلاعات فنی مسیر:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی : 1
ج)متوسط زمان صعود: 9 ساعت
A(M 1)-9H
2- با مسیر دسترسی دو (2) شروع می کنیم:
با ورود به دره کلاونکا که در امتداده ده است می شویم پس از پشت سر گذاشتن تپه ها ی متعدد به همین طور که بر ارتفاع خود از سطح زمین می افزاییم قله های اطراف هم دیده می شود از جمله یخچال ، با ادامه مسیر پس از سر بالایی که نفس گیر است (به علت شیب زیاد) به قله سوتک کوچک می رسیم.
اطلاعات فنی مسیر:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی : 1 در بعضی نقاط مثلا شیب تند انتهایی به 2 هم می رسد
ج)متوسط زمان صعود: 7 ساعت
A(M 2)-7H
اینم کروکی یا همون نقشه صعود به قله سوتک


توصیه من : معمولا برای صعود یکی از دو قله را انتخاب می کنند ( به علت زمان بر بودن صعود دو قله). صعود زمستانی این قله به علت برفگیر بودن نیاز به دانستن اصول صعود های زمستانی است.

۱۳۸۹ مهر ۲۷, سه‌شنبه

خرسنگ 3950



این قله شامل دو قله شمالی و جنوبی است که به ترتیب 3950 و 3900 متر ارتفاع دارند.
مسیر دسترسی به این قله:
از تهران: با ورود به اتوبان بابایی و ادامه این اتوبان تا خروجی لشکرک ، از اینجا وارد جاده لشکرک می شویم و جاده رابه سمت فشم ادامه می دهیم تا فشم و از آنجا ادامه مسیر را به سمت لالون پی می گیریم ، با پشت سر گذاشتن لالون و ادامه همان جاده ، پس از مدت نسبتا کوتاهی به آبادی آب نیک می رسیم (یکی از مسیر های صعود از همینجا شروع می شود) .
با ادامه جاده و رسیدن به گرمابدر مسیر دیگری برای صعود یافت می شود.
مسیر های صعود :
1- صعود از مسیر آبادی آب نیک: با ورود به آب نیک و پارک ماشین ، صعود خود را آغاز می کنیم. با پیش گرفتن دره ای که آبادی در آن قرار گرفته مسیر را به سمت دشت جانستون پیش می گیریم . در نقطه ای از مسیر می باید از رود خانه گذشت چه بهتر که این نقطه همان جایی باشد که مسیر رود به نسبت اول مسیر کوچکتر باشد. با رسیدن به دشت جانستون ، مسیر را به راست منحرف کرده تا در مسیر گردنه ولاره قرار بگیریم. با عبور از چند گوسفند سرا بر لبه گردنه ولاره قرا می گیریم و دوباره با انحراف مسیر به سمت راست و پیش گرفتن مسیر صخره ای مقابلمان ، به ادامه صعود خود می پردازیم و در نهایت با عبور از این صخره ها برفراز قله زیبای خرسنگ (الحق که اسم خوبی برات گذاشتن "خرسنگ") قرار می گیریم.
توصیه من : اگر قصد شبمانی در این مسیر را دارید بهترین جا همان غاری که آقا بیوک با دستان خود حفر کرده است ، می باشد .
در ضمن این مسیر اصلا منالسب زمستان و فصل هایی که این کوه پوشیده از برف است نیست (به علت ریز بهمن).
اطلاعات فنی مسیر:
الف) نوع صعود: کوهپیمایی
ب) درجه سختی: تا گردنه ولاره 1 و از آنجا تا خود قله می شه گفت درجه سختی 3
ج) متوسط زمان صعود: 6 ساعت
S(M3)-6H
2- صعود از مسیر از گرمابدر- خاتون باراگاه: با پارک کردن ماشین در گرمابدر صعود خود را آغاز می کینم. (البته می توان ماشین را در نزدیکی گردنه ای که کمی جلو تر از گرمابدر است – البته اگر جایی هم پیدا شود—یعنی در نزدیکی گردنه یونزار پارک کرد) با ترک گرمابدر به سمت شرق مسیر خود را تا گردنه یونزار ادامه داده و کمی جلو تر از گردنه یونزار یعنی تقریبا از پشت آن وارد یال خاتون بارگاه می شویم از آنجا با ادامه یال نفس گیر خاتون بارگاه مسیر را ادامه می دهیم تا به خاتون بارگاه برسیم در آنجا کمی استراحت می کنیم تا نفسی تازه کنیم ، بعد از استراحت مسیر را دوباره ادامه داده تا به قله گیز نو برسیم(3850) با نگاهی به مناظر اطراف مسیر را تا قله خرسنگ جنوبی پیش می گیریم بعد از استراحتی بر روی خرسنگ جنوبی به قله خرسنگ شمالی می رویم که باز هم با سنگ های این یال روبرو می شویم . حالا که به این قله هم صعود کردیم کمی استراحت کرده و مسیر برگشت را پیش می گیریم.
توصیه من: این مسیر بهترین مسیر برای صعود زمستانی این قله است.
اطلاعات فنی مسیر:
الف) نوع صعود : کوهپیمایی، قله نوردی
ب) درجه سختی :از گرمابدر تا گردنه یونزار 1 و از آنجا تا خاتون بارگاه 2 (البته در بعضی جاها3) و از خاتون بارگاه تا گیز نو 1( دربعضی جا ها 2) از گیزنو تا خرسنگ 3
ج) متوسط زمان صعود :1 روز
W(M3)-1D
3- مسیر صعود از گرمابدر: این مسیر نیاز به اطلاعات صعود از سنگ را دارد و از گرمابدر مسیر را شروع می کنیم تا مسیر سنگ نوردی رو برویمان برسیم از اینجا مسیر کاملا نیاز به اطلاعات سنگ نوردی دارد.

انیم نقشه یا همون کروکی صعود به قله خرسنگ:

۱۳۸۹ مهر ۲۳, جمعه

جشنواره سنگ نوردی بیستون

طبق صحبت های امروز اینجانب با جناب آقای مروتی ( نائب رئیس فدراسیون) ، در این جشنواره هیچ یک از سنگ نوردان انگلیسی و امریکایی حضور ندارند.البته یکی از سنگ نوردان کشور امریکا( که ایشان نام این ورزشکار را ذکر نکردند) که 10 سالی از ورزشکاران قدر این رشته بوده است هم قصد حضور در این جشنواره را داشته که ایشان هم به دلایلی نا مشخص (ولی قابل حدس) نیامدند.
البته ایشان ذکر نکردند که دلایل حاضر نشدن این ورزشکاران این دو کشور در جشنواره چیست ولی می توان حدس زد اوضاع کنونی سیاسی حاکم بر ایران یکی از دلایل آن است.
ایشان خاطر نشان کردند که 20 سنگ نورد فرانسوی در این جشنواره حضور دارند.
البته اسامی ورزشکاران خارجی به شرح زیر است:

۱۳۸۹ مهر ۲۱, چهارشنبه

جشنواره سنگ نوردی بیستون

چند روز دیگه مصادف با 25 مهر امسال یعنی 1389 یه اتفاق خیلی مهم تو ورزش محبوب و پر طرفدار سنگ نوردی ایران میافته ، این اتفاق همون جشنواره سنگ نوردی بیستون هست.
تو این جشنواره 50 نفر از سنگ نوردان ایرانی پذیرفته شده توسط فدراسیون کوهنوردی حضور دارند. در ضمن ابراهیم نوتاش که به عنوان نماینده کوه نوردان ایران در ارتباط با سازمان «جی اچ ام» است و جهت برگزاری «جشنواره سنگ نوردی بیستون» فعالیت می کند، خبر از قطعی شدن حضور 25 سنگ نورد خارجی از کشورهای فرانسه، سوئیس و اسلوونی داد. وی تصریح کرد: همچنان در تلاش برای اخذ روادید جهت حضور سایر کوه نوردان خارجی هستیم.
میشه گفت بیستون هفتمین دیواره مهم جهان محسوب میشه که از این حیث هم برای ایران اهمیت داره و هم برای کشور های شرکت کننده.

البته طبق صحبتی که بنده با نائب ریئس فدارسیون جناب آقای مروتی داشتم؛ فدراسیون توانسته سنگ نوردان امریکایی را به این جشنواره دعوت کند.

۱۳۸۹ مهر ۲۰, سه‌شنبه

دوبرار



این قله دارای ارتفاع 4250 متر است. این قله در زمستانبا ریزش های پی در پی بهمن همراه بوده و یکی از قلل سخت دسترس در زمستان و اوایل بهار است.
نحوه دسترسی به این قله: (از تهران) وارد اتوبان بابایی شده و مسیر را ادامه می دهیم تا در ادمه همین اتوبان وارد جاده تهران دماوند شویم و مسیر را به سمت جاده هراز ادامه داده بعد از عبور از دو راهی پلور ،جاده هراز را پیش میگیرم تا (بعد از پلور) اولین آبادی در سمت راست جاده ، همان ده زیار است. جاده زیار را ادامه داده تا به لاسم برسیم، از اینجا کوهنوردی ما شروع می شود.
مسیر صعود:
با ورود به لاسم وسایل را جمع کرده و در امتداد یال انگمار کوهپیمایی خود را شروع می کنیم . پس از مدت کوتاهی به قله ای که در ابتدای مسیر است را پشت سر می گذاریم و از آنجا ما وارد یال بلند و مرتفع انگمار می رسیم یال را ادامه داده تا به قله زیبای انگمار برسیم در قله کمی استراحت میکنیم واز مناظر اطراف که شامل دریاچه تار و پشت سرمان قله زیبای دماوند، لذت می بریم . بعد از کمی استراحت مسیر را به سمت شرق تغییر میدهیم تا به دو برار شرقی نزدیکتر شویم بعد از عبور از شیب تند و سنگ وخاک این مسیر بر فراز یکی دیگر از قلل این خط الراس قرار می گیریم ،اما نه کار ما هنوز تمام نشده با پشت سر گذاشتن این قله با شیبی ملایم (بعد از آن شیب ها تند و طاقت فرسا این یکی غنیمته) بعد از اندک مدتی بر فراز دو برار غربی با ارتفاع 4250 متر قرار می گیریم و با عبور از قله دو برار غربی مسیر را به جنوب متمایل کرده تا بر فراز بردار دیگر این قله نیز قرار بگیرم با سپری کردن مدتی کوتاه به قله دوبرار شرقی نیز میرسیم.
اینم نقشه یا همون کروکی صعود به دوبرار:

پیشنهاد: حتما قبل از عزیمت به این قله از پیش بینی وضع هوا اطلاع پیدا کنید و بهتر است شبی را در ده لاسم یا در ابتدای مسیرذ سپری کنید و صبح روز دوم شروع به صعود منید تا از لحاظ زمانی ، زمان کم نیاورید.
اطلاعات فنی صعود:
الف)نوع صعود: کوهپیمایی، قله نوردی
ب) در جه سختی: می توان در شیبها درجه سختی را 2 در نظر گرفت
ج) متوسط زمان صعود: یک روز
S(M2)-1D