۱۳۸۹ بهمن ۵, سه‌شنبه

عوامل تاثیر گذار بر روی یک صعود موفق(1)

در سلسه مباحث آمادگی کوهنوردی پس از مبحث تغذیه قبل از برنامه می باید به نکاتی اشاره کرد که در حین یک صعود باید انجام داد تا صعود موفق به انجام برسد:
1-کوله : کوله هر فرد نباید بیش تر از 1/3 وزنش باشد دلیل این موضوع این است که وزن کوله بیشتر با مهره های4و5 کمر در تماس است و اگر هم فقط یکبار دستی به این مهره های ستون فقرات زده باشید می دانید که چقدر کوچک است.
وسایل فلزی را در قسمت داخلی کوله و نزدیک به قسمتی از کوله که به کمر نزدیک است قرار دهید.
وسایل امدادی و کمک های اولیه حتما در پشت در اصلی کوله قرار بگیرد.
2- کرم ضد آفتاب : به علت اینکه کوهنورد معمولا در ارتفاعات بالای 2000 متر است و در ارتفاعات بالای 2000 متر اشعه ماورای بنفش مستقیما به پوست انسان می خورد به همرا داشتن کرم ضد آفتاب چه در شرایط هوای ابری و چه در شرایط هوای آفتابی الزامی است.که بهتر است کرم ضد آفتاب دارای ویژگی باشد.
40spf
کرم لب برای اینکه در هوای سرد و حتی گرم به علت تابش مستقیم آفتاب به لب (لب انسان دارای پوست محافظ نازکی است که حتی در شهر هم نمی تواند لب را در مقابل آفتاب محافظت کند)و بهتر است دارای ویژگی زد آفتاب هم باشد.
3-ناخن و ریش: باید ناخن های دست و پای یک کوهنورد 3 روز قبل از برنامه کوتاه شده باشد.بار ها و بارها دیده شده که ناخن دست در جایی که شخص مجبور به عبور از سنگ هست ،شکسته و موجب خون ریزی شده و اما ناخن پا حتمی گرفتی شود که در فرود سبب درد شدیدی در ناحیه انگشتان پا می شود.
این نکته در مورد ریش به طورعکس صادق است که ریش را از 3 روز قبل از برنامه کوتاه نکنید.
4-آب : یک ظرف آب برای مصرف در حین برنامه با خود داشته باشید . چگونگی مصرف آب هم در کوهستان به این صورت است که هر 10 الی 15 دقیقه پیمایش یک جرعه آب در دهان بچرخانید تا دهانتان از خشکی رها شود و هیچگاه هم آب را در حین حرکت ننوشید و یک دفعه هم آب را قورت ندهید.
یک ظرف آب برای مبادا در کوله داشته باشید.

5- کیت بقاء: حتما در کوله یک کیف کوچک به عنوان کیت بقاء قرار دهید که دارای : الکل جامد ،مقدار خشکبار،نخ وسوزن،یک متر کش یا لاستیک نواری یا یک شبرنگ،آینه وکبریتی که داخل یک نایلوناست،باشد البته من توصیه می کنم چند باطری هم در کیت بقایتان قرار دهید.
ادامه این مبحث در پیام های بعدی

معرفی کتاب:تکنیک های کوهنوردی آلپی برای صعود به ارتفاعات بلند








این کتاب با کمک بیش از 150 عکس یه شما می آموزد که چگونه بتوانید سریع و موثر تر روی سنگ ها، برف ،یخ ، یخچال ها حرکت کنید.از آن مهم تر و والاتر ، مارک هوستون و کتی کاسلی شما را راهنمایی می کنند تا یاد بگیرید که چگونه در محیط های پیچیده تصمیمات درست و به جا بگیرید . پاره ای از مواردی که این دو نفر در کتاب خود به آنها پرداخته ایندعبارتند از :





  • فرایند گام به گام فکر کردن موقعتی وتصمیم گیری

  • درک وفهم محیط کوهستان و ظرفیت های خطر آن

  • انتخاب مناسب ترین وسایل و ابزار ها برای استفاده در محیط کوه

  • شناسایی مسیر و باقی ماندن روی آن 

  • مهارت های حرکت و سیستم های حفاظتی برای سنگ نوردی آلپی،پیمایش بر روی برف ویخ کوهستان

  • حرکت بری روی یخچال ها و امداد شکاف های یخچال



شناسایی نویسنده:

مارک هوستون و کتی کالسلی کوهنوردی خود را در پایان دهه 1970 در منطقه کوه های کاسکید در ایالت واشنگتن شروع کردند ، جایی که هر دوآن ها بزرگ شده اند. کوهنوردی آنها در سال های بعد و حرفه راهنمای کوهستان سبب شد  آن ها مسافرت های بی شمارو صعود هایی به کوه های آند آمریکای جنوبی ،هیمالیا ی نپال ، آلپ آروپا و آلپ های جنوبی در زلاند نو و همچنین سرتاسر آمریکا و کانادا را انجام دهند. از سال های 1970 تا کنون آن ها از طریق کار با انجمن راهنمایان کوهستان آمریکا ، کمکهای زیادی را به تکامل آموزش های راهنما ها و صدور مدرک به آن ها کرده اند. هر دوی آن ها دارای مدرک راهنمایی کوهستان بین المللی از فدراسیون انجمن راهنمای کوهستان هستند. از سال 1994 آن ها دارای خدمات مستقل راهنمای کوهستان هستند. در حال حاضر محل اقامت آن ها در بیشاپ کالیفرنیا ست. ضمنا آن ها در سال 1986 با یکدیگر ازدواج کردند.

اما بد نیست بگم این کتاب کمی حجم محتوایی اش سنگین است و البته ترجمه زیاد مناسبی هم از کتاب اصلیبه عمل نیامده است.
من این رو هم متوجه نشدم چرا مترجم عکس روی جلد کتاب روعوض کرده پیشنهاد میکنم عکس اصلی این کتاب که در زیر اومده رو نگاه کنید:



  در کل پیشنهاد من اینه که اگه زبان انگلیسیتان خوب است حتما کتاب اصلی را بخوانید.

معرفی فیلم :127Hours









کارگردان : Danny Boyle


فیلمنامه : Danny Boyle


 محصول سال: 2011








خلاصه ای از فیلم: این فیلم که براساس واقعیت می باشد در مورد کوهنوردی به نام  Aron Ralston است که در سال 2003 در حین سنگ نوردی سقوط م کند و دستش در صخره ای گیر میکند وی تنها در یک تنگه باریک در پارک ملی یوتا به مدت 127 ساعت محبوس می ماند .....








تریلر فیلم:









۱۳۸۹ دی ۱۴, سه‌شنبه

جانستون 4100



این قله دارای ارتفاع 4100 متر است و طبق شنیده های من به این دلیل جا نستون نام گذاری شده است که برای رسیدن به قله باید تلاش زیادی کرد و انگار جون از تن طرف در میره . ولی اکنون چنین نیست و طبق اطلاعات زیر خواهید دید نه تنها جان از تن نمی ستاند بلکه مایه آرامش جان هم می شود (البته اگر فصل مناسبی را برای صعود انتخاب کنید.)
ابتدا به شرح چگونگی دسترسی این قله می پردازیم:

از تهران: با ورود به اتوبان بابایی و ادامه این اتوبان تا خروجی لشکرک ، وارد جاده لشکرک می شویم و جاده رابه سمت فشم ادامه می دهیم تا فشم و از آنجا ادامه مسیر را به سمت لالون پی می گیریم ، با پشت سر گذاشتن لالون و ادامه همان جاده ، پس از مدت نسبتا کوتاهی به آبادی آب نیک می رسیم.


حال نوبت مسیر صعود می شود:
با ورود به آب نیک و پارک ماشین ، صعود خود را آغاز می کنیم. با پیش گرفتن دره ای که آبادی در آن قرار گرفته مسیر را به سمت دشت جانستون پیش می گیریم . در نقطه ای از مسیر می باید از رود خانه گذشت چه بهتر که این نقطه همان جایی باشد که مسیر رود به نسبت اول مسیر کوچکتر باشد. با رسیدن به دشت جانستون مسیر را در دشت پی می گیرییم . هنگام عبور از دشت جانستون چشمه هایی را می بینید که بهتر است اگر قصد صعود دارید حتمی با خودتان آب ببرید تا لذت صعودتان به رنج بی آبی در کوه تبدیل نشود.
مسیر رودخانه پیش رویمان را به سمت شمال ادامه می دهیم و از کنار دیواره جانستون عبور می کنیم برای این کار مسیر را کمی به سمت چپ تغییر می دهیم تا وارد دره کوچکی شویم و از آنجا مسیر راهمچنان را رو به قله ادامه می دهیم تا با بالا آمدن از دره خارج شویم . بعد از پشت سر گذاردن دره، روبرویمان دو مسیر قرار دراد یک مسیر صخره ای و دیگری خاکی می باشد که مسیر خاکی صعود راحت تری را به ما هدیه می دهد. پس با رفتن به سمت چپ راهمان را ادامه میدهیم این جا همان جایی است که اگر فصل بدی را برای صعود انتخاب کنید موجب خستگی شما می شود چون شیب نسبتا تندی دارد. با ادامه مسیر به قله جانستون می رسیم.

اطلاعات صعود
:
الف) نوع صعود : کوهپیمایی
ب)درجه سختی : در جه سختی از ابتدا رسیدن به شیب نهایی قله 1 می باشد و از آنجا تا قله 2 می باشد.
ج)متوسط زمان صعود: 6.5 ساعت
A(M2)-6.5 H
توصیه من : چشمه های این کوه در تابستان به احتمال زیاد بی آب است و حتما باید با خود آب ببرید. در ضمن من توصیه می کنم در مرداد به این قله صعود نکنید چون از زیبایی دشت جانستون بی بهره می مانید.
اینم کروکی یا همون نقشه صعود به جانستون

در انتها پیشنهاد می کنم که برای درک بهتر زیبایی این کوه به تماشای وبلاگ یکی از دوستان بنشینید.
وبلاگ ایران سرزمین من

۱۳۸۹ دی ۱۳, دوشنبه

کوهنوردی در ایران



همان طور که می دانید علی مقیم یکی از کوهنوردان قدیم کشورمان است و ایشان شناخته شده ترین فرد در زمینه نوشتن کتاب های راهنمای طبیعت در ایران نیز می باشند .
بد نیست برخی از عناوین فهرست های این کتاب را نیز ببینید:

1. چگونه کوهنوردی را آغاز کنیم : وی در این بخش سعی دارد تا افراد مبتدی و افرادی که تا به حال به کوه نرفته اند را به نوعی با کوه آشنا کند.
2. وسایل و تجهیزات : در این بخش ایشان ما را با وسایل کوهنوردی آشنا می کند و می توان گفت یک چک لیست بسیار مناسب در انتهای این بخش در اختیارمان قرار می دهند.
3. موقعیت های اضطراری در کوهستان: اینجا نویسنده قصد دارد که ما را با فعالیت های لازم در هنگام بروز چند موقعیت آشنا کند (مثل جراحت ها و فوریت ها - کوه گرفتگی - سرما زدگی - ضرب دیدگیو کوفتگی)
4. تغذیه در کوهستان: اشاره مختصری به چگونگی تغذیه در کوهستان و باید ها و نباید های آن
5. صعود به 100 قله شاخص فلات ایران : این بخش راهنمای بسیار خوبی برای صعود به قلل ذکر شده در کتاب است ( راهنمایی خوب حتی برای افرادی که تا به حال پا به آن منطقه نگذاشته اند)
6. برخی از زیبا ترین مسیرهای کوهپیمایی: از اسم عنوان مشخص است در این بخش مسیر هایی همچون دره طالقان و الموت - سه هزار را نیز بررسی می کند.

.
.
.

در انتها توصیه میکنم اگر قصد دارید کوهنوردی را ادامه دهید حتما این کتاب را تهیه کنید.