۱۳۹۰ شهریور ۱۹, شنبه

دونا


این قله با ارتفاع 3600 متر منظره ای همیشگی از جنوب آزاد کوه به ما هدیه می‌دهد .

 نحوه دسترسی به این قله: از تهران: وارد اتوبان تهران کرج شده و آن را با ورود به جاده چالوس پی می‌گیریم جاده چالوس را پس از تونل کندوان یا بهتر بگم پس از پل زنگوله ترک کرده و وارد جاده دونا می‌شویم جاده دونا را با عبور از دونا پایین پی می‌گیریم و وارد دونا بالا می‌شویم ، دونا بالا را تا جایی که می شود پیش میگیریم تا تقریبا از محل سکونت اهالی دور شویم . خودروی خود را در چنین مکانی پارک می کنیم و خود را برای صعودی دل انگیز آماده می‌کنیم.

نحوه صعود: یالی  که دقیقا در جنوب آبادی قرار دارد را پیش می‌گیریم این یال کم کم ارتفاع می گیرد و پس از عبور از چند تپه کمی مسیرمان را به سمت راست متمایل می کنیم  همین مسیر را که ادامه بدهیم پس از یک شیب کوتاه بر فراز قله زیبا دونا قرار می گیریم.
این هم کروکی  صعود به قله دونا:
اطلاعات صعود:
الف)نوع صعود: کوهپیمایی
ب)درجه سختی: می توان گفت در تمام طول مسیر درجه سختی برابر 1 می‌باشد
ج)متوسط زمان صعود:4 ساعت
S(M 1)-4H

توصیه من: بهترین زمان برای صعود به این قله که هم بتوان از مناظر مسیر و هم مناظر اطراف بهره برد نیمه دوم فصل بهار است. صعود به این قله در تمامی فصول از این  یال امکان پذیر است ولی هر فصل تجربه خاص خود را می خواهد

۱۳۹۰ شهریور ۱۸, جمعه

آبشار های مهم ایران






















باز هم کتابی از علی مقیم :
این کتاب ، راهنمای دستیابی به پنجاه آبشار مهم ایران است. به این ترتیب که ابتدا زمان لازم برای بازدید از هر آبشار ذکر می شود ؛ سپس در خصوص وضعیت جغرافیایی آبشار توضیحاتی ارائه می شود. آنگاه مسیر دستیابی به آبشار به تفصیل ذکر می گردد. و در پایان کروکی مسیر دستیابی به آن قرار دارد.
لازم به ذکر است که در انتهای معرفی هر آبشار علی مقیم به مانند تمامی کتاب های خود زمان مناسب برای بازدید از آن آبشار را نیز ذکر کرده است.