زیبا ترین کوه از نظر من
این کوه داری یک خط الراسی متفاوت نسبت به کوه هایی که در داخل استان تهران قرار دارند ،می باشد و بیشتر شباهت به کوه های استان مازندران وگیلان دارد،خلاصه خط الراس این کوه شامل قلل خلنو بزرگ با ارتفاع 4375 متر( بلند ترین قله البرز مرکزی پس از دماوند) ، برج با ارتفاع 4350 و خلنو کوچک با ارتفاع 4350است.
البته شایان ذکر است که این کوه دارای دو گردنه زیبا و مهم است که یکی با ارتفاع 4000 متر در شرق خلنو قرار دارد که می توان با ادامه مسیر به سمت شرق خلنو به قله جانستون رسید و دیگری گردنه ورزا (یا ورزاب) که ارتفاع آن هم 4000 متر است و با ادامه آن به سمت غرب می توان به قله سرکچال رسید واز این نظر این کوه یکی از کوه های مهم در البرز مرکزی به حساب می آید.
اما مسیر های صعود به این قله ها:
1- مسیر شرقی: با حرکت به سمت فشم شروع می کنیم و از آنجا مسیر را به سمت لالون ادامه داده وقتی وارد ده لالون بالا شدیم،از اینجا به بعد کوهپیمایی ما شروع می شود. با حرکت در مسیر پا کوب(مال رو ) کوهپیماییمان را ادامه می دهیم تا به گوسفند سرای اول برسیم که حدودا با طی دو ساعت مسیر به این نقطه می رسیم( در این نقطه از مسیر دو چشمه آب معدنی گاز دار وجود دارد که یکی با گذشت زمان خشک شده ولی دیگری هنوز زنده مانده)، دراینجا استراحت کوتاهی کرده و بعد از آن به ادامه تلاش خود می پردازیم. بعد از حدود 1 ساعت به محل آبشار تلخ آب می رسیم و با رفتن کنار مدخل آبشار کمی استراحت می کنیم و آب مورد نیاز خود را برداشته و به ادامه تلاشمان می پردازیم. مسیر را از سمت شرق قله ادامه می دهیم تا در مسیر پاکوب منتهی به گردنه قرار بگیریم که با گذشت حدود سه ساعت نیم به گردنه وزوا می رسیم در اینجا بهتر است شبی را سپری کنیم تا بر فراز تمامی این قلل بایستیم از مناظر زیبایش بهره ببریم. با شروع روز دوم مسیر را به سمت غرب و به سمت قله ها ادامه داده و با طی یک ساعت به اولین قله یعنی برج میرسم و اگر مسیر را از برج به سمت شرق ادامه دهیم به قله خلنو بزرگ می رسیم .
اطلاعات فنی مسیر:
الف) نوع صعود:کوهپیمایی
ب) درجه سختی : تا قله خلنو در بعضی جاها 2
ج)متوسط زمان صعود: 2 روز
S(M.R4)-2D
البته با آمادگی ناسب می توان یک روزه نیز از این مسیر قله ها را صعود کرد.
2- مسیر غربی : این مسیرکمی دشوار تر و طولانی تر است و مناسب فصل های برفی نمی باشد زیرا کل مسیر از دره می باشد ولی با بهره گیری از اصول کوهنوردی می توان از مسیری بکر و زیبا بهره برد.
پس از رسیدن به آبشار تلخ آب مسیر را از تخته سنگ مدخل آبشار به سمت غرب ادامه میدهیم که پس از طی زمانی کوتاه به گوسفند سرای دوم این کوه میرسیم از اینجا مسیر را از دره ادامه داده تا پس از طی 3 الی 4 ساعت به گردنه میرسیم ، بهتر است شب را در گردنه سپری کنیم تا هم به قله سرکچال صعود کرده و هم به قله برج.
صبح روز دوم هم میتوان گردنه را به سمت غرب رفت و قله سرکچال را صعود کرد و هم به سمت شرق رفت و قله برج را صعود کرد چون هدف ما هم رسیدن به قله برج است مسیر را به سمت غرب ادامه داده که بعد از حدود 1 ساعت و نیم به پای قله برج میرسیم واز اینجا مسیر با درجه سختی 3 گاهی هم 4 ادامه پیدا میکند نهایتا بعدحدود 30 دقیه به قله میرسیم.
اطلاعات فنی مسیر:
الف)نوع صعود: کوهپیمای ، آشنایی به اصول پایه سنگ نوردی
ب)درجه سختی: 2 تا زیر قله برج بعد از آن 4
ج)متوسط زمان صعود: 2 روز
A(M.R 4)-2D
شایان ذکر است که این قله در زمستان وضعیتی کاملا متغییر دارد.در ضمن دلیل نام گذاری قله برج این می باشد که قله برج همانند برج های نگهبانی باریک و بلند است. و به همین دلیل توصیه می کنم در زمانی که باد های شدیدی در این کوه می وزد از صعود به قله برج صرف نظر کنید.
در پس ضلع جنوبی این قله ، یعنی در ضلع شمالی آن در فصل تابستان دریاچه زیبای خلنو می باشد.
این هم کروکی یا نقشه صعود به خلنو
۲ نظر:
یه کاری کن
بنویس این کوها دقیقا کجان
مثلا فاصله شون تا یه شهر اصلی، مثلا اینجا بنویس تا تهران چه قد فاصله داره و از کجا باید رفت تا خود لالون و اینا
چشم از این ببعد مختصات کامل و مسیرهای دسترسی ذکر میشه
ارسال یک نظر