۱۳۸۹ آذر ۱۰, چهارشنبه

تمریناتی برای آمادگی یه برنامه سنگین : 4-تغذیه قبل از برنامه

خیلی از دوستان کوهنورد میگن "هر چی خوردیم ، خوردیم دیگه" ولی با کمی دقت می بینیم که خیلی (نه همه)از کوهنوردان ایرانی تا یه سنی کوهنوردی میکنن ولی بعدا به علت مصدومیت کوهنوردی را کنار می گذارن (یا کوهنوردی ای که در جوانی انجام می دادند انجام نمی دهند)، این در صورتی است که اگر به بحث تغذیه قبل ، درحین و بعد از برنامه توجه شود می تواند از این عوامل بازدارندهجلوگیری کند.
این مطلب گر چه در مبحث تغذیه به صورت تخصصی وارد نشده ولی می تواند از چنیین پیشامد های زود هنگامی جلوگیری کند.
ابتدا به این توجه کنید که ورزش کوهنوردی به علت فعالیت طولانی و نیاز به انرژی نسبتا زیاد حین فعالیت (بسته به شیب و نحوه پیمایش بین 550 تا 1100 کیلو کالری) و به دلیل این که هر کوهنورد می تواند حداکثر می تواند 1/3 وزنش ،کوله اش را سنگین کند پس بنابراین باید اندوخته ای از گذشته در بدن خود داشته باشد و یا بدن وی بتواند در حین برنامه جذب انرژی خوبی داشته باشد:


- ما میدانیم که یک کوهنورد یا هر ورزشکار دیگر در حین فعالیت نیازمند آب است ، اما یک سری از مواد غذایی هستند که در برابر جذب آب ، در بدن ایجاد مقاومت می کنند که این مواد شامل:
1- قهوه و نوشیدنی های داری کافئین: نوشیدن این مواد یک شب قبل از برنامه می تواند سبب جذب کمتر آب شود.

2- مواد غذایی چرب: این مواد هم در حین و هم حتی تا دو روز قبل از برنامه نباید مصرف شود ( تفکری که در بین کوهنوردان ایرانی رایج است مصرف کله پاچه قبل از برنامه و مصرف مواد با گوشت قرمز در حین برنامه )


- می دانیم که برای داشتن انرژی در بدن می باید اندوخته از کربوهیدرات داشته باشیم یا
بدن آمادگی جذب کربوهیدرات را داشته باشد
:

1- برای تحقق این امر می باید یک روز قبل از برنامه مواد غذایی پر کربو هدرات ( از بهترین آن ها می توان ماکارونی را نام برد) مصرف کرد، این کار سبب به حداکثر رسیدن گلیلوژن یا همان کربوهدرات شده که سوخت اصلی بدن هم همین ماده است.
2- مصرف مواد فیبر دار : این هم در حین برنامه می باید مصرف شوند وهم قبل از برنامه و از خواص آن می توان جذب راحت تر مواد غذایی و همچنین کارایی بهتر سیستم گوارشی ،را بیان کرد.



در پیام بعدی سعی می شود به عوامل تاثیر گذار بر روی یک صعود موفق - به طور ویژه در حین صعود- بپردازیم.

هیچ نظری موجود نیست: